News & Features 08 apr., 2024

In de Spotlight: Sarab Festival

In de Spotlight: Sarab Festival

Stel je voor: de warmte van de Marokkaanse zon streelt je huid terwijl je omringd wordt door duinen die zich uitstrekken tot aan de horizon. De lucht is gevuld met de pulserende en hypnotiserende klanken en de opwinding van avontuur. Terwijl je danst op de ritme van de muziek samen met vrienden en nieuwe gezichten, word je omringd door animaties en artistieke installaties die je meevoeren naar een wereld van magie. Dit is het Sarab Festival, een nieuw festival dat belooft je festivalervaring naar een geheel nieuw niveau te tillen! Tickets zijn beschikbaar vanaf €325,00.

Line-up
Het nieuwe Sarab Festival vindt plaats op 27 en 28 september in de Agafay woestijn, ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten en op 40 minuten rijafstand van Marrakech. Ideaal voor jouw festivalvakantie! Met een line-up van internationale artiesten die een breed scala aan muziekgenres vertegenwoordigen, belooft dit festival een sonische reis te worden die al je zintuigen prikkelt. Van elektronische beats tot wereldmuziek en alles daartussenin; er is voor elk wat wils op het Sarab Festival! Zo staat bijvoorbeeld James Hype als headliner op het programma. De UK dj en producer uit Liverpool werd in 2017 beroemd met zijn single ‘More Than Friends’ en bereikte met zijn single ‘Ferrari’ in 2022 de nummer 1 in de Nederlandse, Italiaanse en Belgische hitlijsten. Tegenwoordig is James Hype een van de belangrijkste artiesten uit het Verenigd Koninkrijk. Zijn bootlegs en remixes zijn in elke club te horen en zijn singles halen regelmatig miljoenen streams binnen. Daarnaast heeft de dj een grote following op social media opgebouwd, waar hij fragmenten uit zijn leven deelt met zijn fans. Dankzij dit succes toert Hype de hele wereld over, waaronder Ibiza, Australië, Duitsland, Dubai, Frankrijk en Amerika. Andere bekende headliners zijn Paul Kalkbrenner en  Lost Frequencies, met nog meer te volgen! De reeds gepubliceerde line-up kan je hier vinden.  

Verblijf in de Agafay woestijn
Feesten in het buitenland is al een ervaring op zichzelf. Een festival in een woestijn gaat nog een stapje verder! Sarab Festival creëert hiermee een ongeëvenaarde setting, die doordrenkt is van mysterie en schoonheid. Anders dan de Sahara, met het prachtige gouden zand, heeft de Agafay woenstijn een steenachtige maanlandschap. De woestijn is ruig, maar buitenaards mooi. Verwacht magische zonsondergangen, adembenemende sterrenhemels en een gevoel van verbondenheid met de natuur zoals je nooit van te voren hebt meegemaakt. Voor festivalgangers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ontsnapping van het dagelijks leven, is het zeker waard om te kamperen nabij het festivalterrein. De tenten zijn compleet voor je ingericht, er is een restaurant met lokale en internationale gerechten, een buitenbar en avondentertainment rondom het kampvuur. Daarnaast kan je genieten van wellnessactiviteiten zoals yoga en traditionele spabehandelingen. Een speciale ervaring dus middenin de woestijn onder de sterrenhemel!

Visuele spektakels en meer
Maar het Sarab Festival biedt meer dan alleen spectaculaire landschappen en een gecureerde line-up. Het festival wilt de festivalervaring verrijken met dynamische en boeiende shows, zodat je het festival niet alleen ervaart, maar ook echt beleefd en voelt. Zo zal de Agafay woestijn tot leven komen met pyrotechniek, denk hierbij bijvoorbeeld aan vuurwerk of vlammenwerpers. De nacht wordt hiermee letterlijk in vuur en vlum gezet, perfect gesynchroniseerd op elke beat van de dj. Met videomapping worden er fascinerende beelden geprojecteerd op de stages, die je een verhaal vertellen. Daarnaast zijn er verschillende prachtige driedimensionale kunstwerken, die zorgen voor interactie waarbij de bezoeker vaak tot het denken wordt gezet. Deze visuele aspecten sluiten perfect aan bij de mysterie en magie van het nieuwe Sarab Festival. 

Kortom, het Sarab Festival belooft een festivalvakantie te worden zoals geen ander. Met zijn unieke locatie, diverse line-up en aandacht voor het visuele aspect, is het de perfecte bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. Of je nu alleen reist, met vrienden of partner; het festival biedt een gemeenschap van avonturiers en levensgenieters die samen komen om te dansen, te lachen en herinneringen te maken. Bereid je voor op een magisch avontuur in de Marokkaanse woestijn! Het Sarab Festival wacht op jou. 

Tickets zijn vanaf €325,00 inclusief vervoer vanaf Marrakesh (heen en terug).